Sony

Kõik fotograafiast
MartinV
Site Admin

Re: Sony

Post by MartinV »

Seal lensrentalsi artiklis on vist esimeste võrdlusfotode (portree) taga lingid suurtele piltidele vahetusse läinud, 2.8 tagant avaneb see laiema nurga ja suurema taustablurriga pilt. Täisava teravust on seal raske hinnata ainult selle natukese fookuses oleva juuksetuka järgi, kuigi paistab, et kuskil on päris hea teravus täitsa olemas.

Seda makrotoru handsoni ei suuda ette saada, viskab mind miskile riigivaliku lehele.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Minu Sonyl on varsti sünnipäev, Lightroom näitab, et 9.04.2014 tegin esimese pildi temaga.
priitv8

Post by priitv8 »

Siin üks huvitav blogipostitus. Inimene kurdab, et ei suuda a7-ga teravat pilti teha, eriti just kauguses asuvatest objektidest.
Ja internetile kohaselt ei näe kaebealuseid pilte isegi suurelt, et kodaniku muret oma silmaga näha või hinnata.
Lõpetuseks puudub ka igasugune selgus asjasse, et miks ja milleks. Sissejuhatuse järgi on küll näha, et kuna kasutab A-mount objektiivi, siis on seal võrrandis veel üks tundmatu - A-to-E adapter. Kui see oli see PDAF versioon, siis tollel on mingi mikrokalibreerimine ka veel võimalik.
A COMPARISON BETWEEN THE CANON 70D AND SONY A7
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

See on jah suht lambikas võrdlus, sealt ei loe välja, et ta oleks isegi üritanud Sonyga käsitsi teravustamist proovida - minu meelest suht elementaarne.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Veel üks FE 28mm arvustus:

http://www.stevehuffphoto.com/2015/04/0 ... teve-huff/

Selline ülevoolavalt haipiv kirjatükk ja lõpetuseks kenrockwellilik raha lunimine panevad küll kõhklema siia linkimise osas, mis siis veel uskumisest rääkida :)
priitv8

Post by priitv8 »

MartinV wrote:Veel üks FE 28mm arvustus:
Selline ülevoolavalt haipiv kirjatükk ja lõpetuseks kenrockwellilik raha lunimine panevad küll kõhklema siia linkimise osas, mis siis veel uskumisest rääkida :)
Jah, aga üks tundub olevat selge - selle hinna juures on ta tõesti üsna NO BRAINER.
Ma ise olen siiani kahe vahel selle senise Zeiss 35/2.8 osas. Hiinast saaks selle koos kõigi jamadega (sh sissetollimine) 600-ga kätte. Ja too on siiani ainus, millega a7 taskusse mahuks ja näeks välja nagu pühapäevapildistaja kaamera.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

No 35/2.8 ja 55/1.8 on puhtalt nende põhinäitajaid (mm/ava) vaadates ikka väga kallid, kuigi OK, 55 olevat optiliselt väga hea. See, et 28 on suht mõistliku hinnaga seal kõrval (ja ka Canikoniga võrreldes), ei tee teda siiski veel päris nobraineriks minu meelest.

Teemat vahetades - veebis jäi silma lensrentals.com lammutamas FE 24-70 toru:
http://www.lensrentals.com/blog/2015/04 ... rio-tessar
priitv8

Post by priitv8 »

MartinV wrote:No 35/2.8 ja 55/1.8 on puhtalt nende põhinäitajaid (mm/ava) vaadates ikka väga kallid, kuigi OK, 55 olevat optiliselt väga hea.
No samas, Zeissi enda (manuaal!) objektiividega (Loxia, Otus) võrreldes jälle üsna odavad :roll:
MartinV wrote:See, et 28 on suht mõistliku hinnaga seal kõrval (ja ka Canikoniga võrreldes), ei tee teda siiski veel päris nobraineriks minu meelest.
Kui ikka native AF jms tahad saada, siis pole adapteeritud objed liiga kõneväärt.
MartinV wrote:Teemat vahetades - veebis jäi silma lensrentals.com lammutamas FE 24-70 toru:
http://www.lensrentals.com/blog/2015/04 ... rio-tessar
Tänud vihje eest! Oli põnev lugemine. Ma korra olen Sulle öelnud ka, et Sony kipub oma kõigi seeriate esiklapsed väga hoolega ja põhjalikult tegema, aja jooksul nuditakse kõik odavamaks. No erandeid on muidugi ka.
Vaata nt seda tanki siin: Sony PS-6750
Selle serblase kodu on üldse üks kalli Sony tehnika muuseum.

Aga räägiks vahelduseks sensori(te)st ka?
http://www.sony.net/Products/SC-HP/IS/s ... index.html
Pane tähele 50Mp keskformaat ja 2tk u4/3!
Tom

Post by Tom »

Kõige tähelepanuväärsem tundub mulle 24MP 19 fps APC sensor (Nikon D400).
On parem kui sul on aga ei vaja kui sul on vaja aga ei ole.
priitv8

Post by priitv8 »

Kae, isegi a7 sarjale on 0.95/50 toru olemas:
Image
Mitakon Zhongyi 50mm f/0.95 Lens for Sony E Mount
Post Reply