Canonilt uut kola

Kõik fotograafiast
Post Reply
Tom

Re: Canonilt uut kola

Post by Tom »

Peale tänast 5dmk3 näppimist ja mõnede 1dx näidispiltide vaatamist jään ikka enda juurde, et 1DX kuni ISO 6400 võiks Martini vajadusi rahuldada (kui Canoniga tahaks pildistada).
On parem kui sul on aga ei vaja kui sul on vaja aga ei ole.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Muljed eile katsutud 5D3 prototüübist:

1) Oma kaarti ei lubatud sisse panna, kuna tegu polnud kaamera lõpliku versiooniga
2) Käes tundus ok, suht sarnane 7D-le
3) Kuigi väidetavalt pidi puhver olema 20 kaadrit, oli pildinäidiku järgi puhvri sügavuseks RAW-s ainult 14 kaadrit. Ei osatud kommenteerida, kas see võib tulla mingitest kaamera seadetest. ISO mingi ülikõrge sealjuures ei olnud, 400 või 1600 vist. Võib-olla ka prototüübi kiiks.
4) Prototüübi kiiksude alla läks ka see, et silent/touch helitugevuse reguleerimist videovõtte käigus soovitati mitte proovida
5) 6fps tundus katikuheli järgi suht talutav kiirus. AF-i toimimise kohta ei oska seisukohta võtta nii põgusa proovimise peale.
6) Igal menüütabil (AF, playback, jne) on nüüd 3-5 alamtabi, ja vaikimisi skrollib ta ühe tabi kõik alamtabi läbi enne kui järgmisesse tabi läheb. Ma ei tea, kas otse tabide vahel ka lülitada saab, muidu saab igavesti palju rullikukruvimist olema. Aga eks saab küllap jälle menüüpunkte ka "bookmarkida", nagu 7D-l.
7) Nupustikus on toimunud mõned muutused, mis hakkavad väga närvidele käima ja millega ma juba lühikese aja jooksul korduvalt orki lendasin. Esiteks lukustuv režiimiketas ja teiseks on igasugune zoomimine (nii piltide vaatamise kui ka liveview režiimis) viidud parema käe pöidlanuppude alt (kaamera tagaküljel üleval paremal) uuele zoominupule kaamera vasakus servas.

Piltide vaatamisel saab selle nupu konfida kohe lendama 100% viewsse fookuspunktist, mis on tore, aga liveview/video kasutamine on ikka täielik akrobaatika nüüd. Vanasti oli obje fookusrõngas vasakus käes ja parema käe pöidlga zoomisid liveview-s sisse/välja, et fookus ja kompa paika saada ja siis samuti vasaku käe pöidlaga sai video käima panna. Nüüd aga peab selle teravustamiseks zoomimise kuidagi kaamera vasakust servast üles leidma, ma ei teagi, mis jäsemega seda tegema peaks. Ei paistnud ka, et seda konkreetset asja oleks saanud ümber konfida.

Kui üldisemalt rääkida, siis dpreview foorumid on üks igavesti hea koht, kus käia oma uue kaamera ostmise indu jahutamas :) Canoni suht kehvad ametlikud näidispildid kah muidugi abiks. Suurt osa foorumijutust ei jaksa isegi hinnata, aga va banding on tõesti 7D puhul häiriv ja ei tule välja ainult varjualasid pööraselt pushides, vaid nt ka taevast LR-is gradiendiga hoopis tumedamaks tehes. Ja kui sellest 5D3-s pole lahti saadud, siis natuke närb küll.

EDIT: uurisin ka reaalseid saabumisaegu - 5D3 kohe aprilli alguses, 1DX aprilli lõpp, uus 24-70 aprilli keskpaigas. Uued 24 ja 28 fiksid vist juunis alles, aga keda need huvitavad :)

Ühesõnaga on veel aega mõtteid ja infot koguda, ma arvan, et lõpuks läheb kaubaks ikka, aga mitte 3600 EUR eest. 1DX omakorda pole minu jaoks väärt 2 x 5D3-e, nii et vaevalt, et sellest alternatiivi on.
Tom

Post by Tom »

Good…Good. The Force is strong with you. The 5DMK3 leads to anger. Anger leads to hate. Walking on the path to the dark side, you are. :)
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Uurisin 5D3 manuaali ja selgus, et mõnedele kiiksudele leiab sealt seletust või lausa ravi.

Puhver olevat RAW 13 (18) ja see sulgudes olev number olevat saavutatav UDMA CF kaartidega, ehk siis nt minu omadest uuemad ilma numbrita Extreme'id kvalifitseeruvad äkki, vanemad Extreme III'd ilmselt mitte. SD-d siis üldse mitte, olenemata kiirusest? Viewfinderis ei pidavat ta siiski kunagi üle 13 näitama.

Menüü peatab'ide vahel saab liikuda Q nupuga, pole vaja läbi kõikide alamtabide kerida.

Liveview's / movie mode'is peaks saama seadistada sisse/välja zoomimiseks ka SET nuppu ehk siis on võimalik see funktsionaalsus siiski parema käe alla tagasi tuua.

Kaamera saab konfida nii, et videovõte käivitub-peatub päästikunupust (ehk siis ühtlasi ka näiteks juhtmega puldist) - see on edasiminek. Ühtlasi kaob küll võimalus videorežiimis fotosid teha, aga see pole kuigi suur kaotus.

EDIT: võib-olla on suuremaks puhvriks ikka vaja mingeid uuemaid UDMA7 kaarte, a la Sandisk Extreme Pro - siis pole ühestki mu olemasolevast kaardist abi.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

5D3-ga on kaasas uus versioon Canoni RAW softist, kus on uus Digital Lens Optimizer funktsionaalsus, mis objektiivide puudusi tarkvaraliselt korrigeerida üritab. See on toetatud ka paljudel vanematel keredel ja mõnede piltide puhul on vahe päris märgatav, POTN foorumist selline pilt (nurgracropp, EF-S 17-55 toru):

Image

EDIT: vastav leht manuaalist:
Attachments
dlo.png
dlo.png (216.67 KiB) Viewed 10855 times
Tom

Post by Tom »

Ega jah objektiivide kvaliteediga ei pea digiajastul enam niiväga üle pingutama - "pärast arvutis teeme korda" :)
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Vaikselt on 5d3 tekkinud ka Fotoluksi hinnakirja, hind sama 3600 mis Overallis ja saadavus aprilli teises pooles. Kurb, lootsin, et nende hind tuleb lähemale ametlikule 3300-le, kust oleks juba võimalik mingite mõistlikumate numbriteni jõuda.

Hinnavaatluses on parim pakkumine 3170 ja mingi seniteadmata Helsinki pood pakub hinnaks 3095. Kes teab, millel need kohad seda ka reaalselt pakkuda suudavad, aga see viimane number hakkab juba looma.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

5d3 videpoole arvustus:

http://www.eoshd.com/content/7551/canon ... iii-review

Naljakas, et see on juba teine kord mul lugeda, kuidas 5d3 võrreldakse Toyota kui igavuse, minimaalse edasimineku ja säravate omaduste puudumise sümboliga :) Toyota-vihkajana teeb sellise kujundi levik mulle rõõmu, kaamera potentsiaalse ostjana on pilt muidugi kurvem :)

OTOH, videpool on mul rohkem savi kui 7D-d ostes ja sportshooteris on esimesed hinnangud positiivsed - see on koht, kust loodaks minu jaoks asjassepuutuvamaid hinnanguid leida.
Margus

Post by Margus »

Väike ISO test MkII ja MkIII vahel
http://www.cameralabs.com/reviews/Canon ... oise.shtml
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Sõltuvalt detailist mida vaadata, paistab seal minu silmale 1-2 stoppi paremust 5d2-ga võrreldes, ISO 1600-ni ei ole peaaegu üldse kvaliteedikadu ja 3200 tundub ka igati OK veel. Aga peab ära ootama, millal lubatud RAW võrdlus sinna tekib, siis on näha, palju sellest progressist on puhtalt tarkvaraline.

Minul hakkab pilt selginema ja kui leian endale vastuvõetava hinna, siis ostan, aga mis mõtted sul Margus on? Viimati kiskus sind 1D4 poole, aga nüüd on Canon peamiseid 5D2 nõrkusi kõvasti lappinud?
Post Reply