Nikon 2012

Kõik fotograafiast
MartinV
Site Admin

Re: Nikon 2012

Post by MartinV »

Üks D800 arvustus:

http://blog.mingthein.com/2012/03/23/fi ... ikon-d800/

Pakkus mulle huvi sepärast, et seal leiti, et pole kõik päris pidu ja pillerkaar D700-ga võrreldes. Pikslitasandil kvaliteedi saavutamine olevat ikkagi arvestatavalt keerulisem sensori tiheduse tõttu - säriaegasid peab lühemaks ajama värina vältimiseks ja AF-i täpsusele ka suuremad nõudmised.

See toetab minu mõttekäiku sellest, et 7D-lt 5d3 peale liikumine annaks neid asju, mida ma hetkel kõige rohkem tahan (lisaks väiksemale DOF-ile ja väiksemale mürale ka lollikindlam per-piksel kvaliteet).
Tom

Post by Tom »

Nojah nii see on, et haamriga saab kruvid ka seina taotud kui väga vaja... aga kas on vaja?
Kui Nikon 2012 teeb kõvasti evolutsiooni, siis ühe asjaga õnnestus tal revolutsiooni ka teha - 36MP sensor. Revolutsioon ise toimub aga ainult stuudios ja maastikul. Kui ma oleksin näinud tulemas paarikest D4 (16MP) ja D4x (36Mp) oleks meel rahulikum olnud. D800 sees seda sensorit näha on veidi kummaline. Aga mina ei näe siit oma mätta otsast suurt pilti (ehk seda pool- või täiskaadrit, mis selle tooterea aasta lõpuks kokku paneb). Kuna kunstimõtted peas rahu ei anna, siis hetkel on esimene eelistus tõenäoliselt D800 (näib, et olen alateadlikult järeltöötluse raud- ja tarkvara täpselt 100% sellise kaamera jaoks juba valmis soetanud). Tuleb neid keresid natuke proovida.
On parem kui sul on aga ei vaja kui sul on vaja aga ei ole.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Üks test erinevate torude resost D800 ees:

http://www.lensrentals.com/blog/2012/03 ... tion-tests

Edasiminek D700-ga võrreldes on märgatav, aga võrdluses 5D2/5D3-ga on resoeelise realiseerimiseks vaja häid torusid nende optimaalsete avade juures. Kahju, et graafikud F/11-ni ei lähe, huvitav, kas siis saaksid D800 ja 5D-de graafikud jälle kokku?

Kui seal esimest ja viimast graafikut sünteesida, siis tundub, et üle pildivälja suudab vaid Zeiss näidata resonumbreid, mis 5D-de sensoritele üldse kättesaamatuks jääks?

(ma siin üritan endale mõtet 5d3-st maha müüa, muud midagi. ja ei pane tähele, et ühtlasi kaevan kõikidele Canoni praegustele crop-kaameratele hauda :)
Tom

Post by Tom »

Mis mõttes sa neile kropkeredele hauda kaevad?
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Selles mõttes, et see sensoritiheduse hala käib ju kõigi nende 18MP cropsensorite kohta veel rohkem (va, et kvaliteedi langus täiskaadri äärealadel puudutab neid natuke vähem).
Tom

Post by Tom »

No oli alles pikk päev. Vaatasin ja võrdlesin neid D800 faile ja ISO 6400 (alumine pilt) on justkui parem kui D4 oma. Ülemine pilt on ISO 25600 - kah kasutatav kui natuke vähendada ja konverterist läbi lasta.
Attachments
nikon_event_0546.jpg
nikon_event_0546.jpg (617.35 KiB) Viewed 8713 times
nikon_event_0529.jpg
nikon_event_0529.jpg (772.84 KiB) Viewed 8713 times
nikon_event_0529-2.jpg
nikon_event_0529-2.jpg (839.98 KiB) Viewed 8713 times
Last edited by Tom on 27.03.2012 12:43, edited 2 times in total.
Tom

Post by Tom »

D4 ja 12800.
D4 = fps, AF ning puhver, aga ISO osas suht viigiseis. D800 - vana loom on kergelt uimasevõitu.
Attachments
nikon_event_0458.jpg
nikon_event_0458.jpg (899.22 KiB) Viewed 8711 times
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Muljeid KUMU üritusest: päris suur asi oli korraldatud, rahvast oli küllalt, et KUMU auditoorium ära täita. Samas korraldus oli OK, sellise massi peale jätkus kaameraid täiesti rahuldavalt, sai D4, D800 ja natuke lühemalt isegi D800E ära käpitud.

Nikoni enda ettekanded midagi üllatavat ei sisaldanud, internetist ammu juba info käes. Frakes ja McNally olid tasemel. McNally tegemistega olin ta blogi ja raamatute vahendusel rohkem kursis ja kiireks läks tal kah, nii et sealt tuli natuke vähem uut-huvitavat võib-olla, aga sümpaatne on ta ikka.

Frakes pühendas natuke rohkem aega enda kiitmisele (ikka rõhutas, kui mitme miljoni silmapaari ette tema töö jõuab), aga huvitav oli kuulata, kui mastaapselt mingeid tippspordisündmusi kaetakse ja kui vähe sealjuures juhuse hooleks jäetakse (vahel lausa kümned remote camerad, et ikka pilt iga nurga alt kätte tuleks) ja siis natuke loomingulisust jääb tänu sellele alles, et fotograaf saab ise ringi liikuda ja kaadrit otsida, samal ajal kui remote'id need hädavajalikud pildid ära toovad. Portfoolio oli tal kah lahe, paremad-lõbusamad kaadrid targu lõpupoole jäetud kah :)

Huvitav, et mõlemad olid (poolvägisi?:) ka videomaailma tiritud ja näitasid oma filme, seal oli Frakes natuke rohkem kodus.

Uued kaamerad ise?

Kasutajaliides on ikka parajalt imelik Canoni poolt tulles, esmapilgul tunduvad asjad suht pilla-palla seal kaamerate küljes ja D4 ja D800 on veel omavahel ka piisavalt erinevad. (OK, Canonil on 1. seeria ka ülejäänutest erinev). Canonil tundub asi natuke harmoonilisem olema, enamus asju käivad ühtmoodi ja lähestikku olevatest nuppudest, aga võib-olla harjudes on pikapeale loogilisem, kui juhid eri asju väga erinevatest kohtadest kaamera kerel ja füüsiliselt erinevate lülititega, mitte nelja-viie sarnase kõrvutiasuva nupu pealt, nagu Canoni mitte-1-seeria keredel.

Esmamulje D800-st oli see, et erilise gepardiga tegu pole, aga võib-olla oli see natuke petlik, tegelikult ikka mingit pildistamistsegavat aeglust seal ei olnud. D4 tundus mõistagi käbedam ja oleks nähtavasti minu pildistamisstiilile kohasem relv. Samas D4 on selline more-of-the-same (teiste spordikaameratega võrreldes), samas kui D800(E) on vähemalt esialgu ainulaadne riistapuu.

Aga mulle tundub (või ma tahan, et tunduks?:), et seda resoeelist sealt kätte saada pole nii väga lihtne - 1-2 väga rajult detailset kaadrit tuli D800E-ga, aga asi polnud niiväga selles "E"-s, vaid pigem selles, et just selle kerega tegin paar katset maksimumi võtta, madalama ISO, kinnisema ava ja välguga. Poolkogemata sain ka väikse moire-laksu kätte, aga tundus, et Lightroomi vastav brush ravis seda suht tõhusalt.

Jällegi kinnistus mõte sellest, et ma peaks oma 7D-ga ka hoolikamalt ringi käima, siis ehk paraneks ka pildikvaliteet. Kõrged ISO-d, suured avad ja mittekeskendunud teravustamine/tulistamine aeglasepoolsete säriaegadega kipuvad ükskõik millise kaamera pilti ära pudrutama. Samas päris lahtiste avadega tundub üldse natuke kahtlane see sensori maksimumini jõudmine, nii et kõige rohkem kodus võiks nii tihedad sensorid tõesti pigem stuudios olla.

Seda ma ei oska veel hästi öelda, mis mu ISO mugavuspiirid nende kaameratega oleks; videoid pean ka veel natuke vaatama, päris mäekõrgust ülekaalu ei näinud Canonitega võrreldes, aga selleks polnud ka soodsad tingimused.
Tom

Post by Tom »

Kus on D800 sRAW funktsioon?
Aga palun siin see on - 0,7MP RAW, mis on 1024 küljepikkusega RAW näiteks (tegelt saab teha suht suvalises suuruses)
Thanks Lightroom!
Attachments
D800_sraw.jpg
D800_sraw.jpg (666.28 KiB) Viewed 1081 times
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Mõnes etapis kaamerast DNG-ks on mingi kokkusobivusprobleem olnud? Või meelega?
LR4 tunnistab uute Nikonite faile ilusti, 5D3 jaoks oli vaja ACR 6.7 RC1 versiooni. Aga LR 4.1 update 5D3 toega peaks ka peatselt välja tulema.

Väiksemate RAW formaatide puudumine on üks asi, mida on pika otsimise peale leitud D800 kritiseerimiseks, aga mina oma kahel sRAW-d toetaval kerel pole seda kunagi kasutanud. Kummalgi pole küll 36MP, aga ikkagi suht otsitud hala.

Link dünaamilise ulatuse erinevustest D800 vs 5D3. Päris valus vaatamine. Keegi mingis dpreview teemas lausa arendas mõttekäiku, et D800-t võib kasutada kui ISO-ta kaamerat - võib kogu aeg ISO 100-ga alasäritada ja pärast pushida, lõpptulemus ei kannata oluliselt kõrgema ISO kasutamisega võrreldes.
Post Reply