Sony

Kõik fotograafiast
Post Reply
MartinV
Site Admin

Re: Sony

Post by MartinV »

Ma annaks ka väikse eelise Nikonile, varjutõukamises on Sony lilladus natuke suurem kui Nikoni rohelus ja ISO 25600 on ka nagu Nikonil parem. Üldse tundub paljudes kohtades Nikonil teravus kübeke parem, aga paaris detailis võib-olla jälle Sonyl; kindel pole, äkki väike teravustamise vahe. Aga suht samasse auku siiski, selles suhtes paisab OK.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

See pilt meeldis:
Image
Paraku paistab, et torul (1976. a. Jupiter 8) on mingi vigastus, pildi parempoolseim veerand on suht hädine.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Täna niimoodi:

Image

Proovisin ära Sigma Super-Wide 24mm toru ja jipii, see on päris hea obje. Vähemalt kinnisema avaga on teravus hea ja suht ühtlane, ainult päris nurgad vajuvad natuke ära. CA on nähtav, aga seda on kerge eemaldada. Pildimoonutused on võib-olla suurim probleem, kui arhitektuuri pildistada; ei proovinud veel pikmalt, kui palju seda korrigeerida saab.

Natuke dünaamilist ulatust ja nurgacroppi kah:

Image
Tom

Post by Tom »

Mõtlesin välja, mis hoone see viimasel pildil on.
Ühe nurga udusust võib ju pigem efektiks kui defektiks pidada. Ja üldse on tore kui Sony aparaat rõõmu pakub.
Nädalavahetusel pidi mätas leigeks minema. Me lähme ilmselt Tartu poole.
On parem kui sul on aga ei vaja kui sul on vaja aga ei ole.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

No mina ei oleks enne toda päeva välja mõelnud, kuna ma olen seda hoonet ainult tänava poolt ja korra-paar seestpoolt näinud. See nurgacrop pidi olema näide OK nurgast, aga võib-olla on vene torud lihtsalt mu ootused väga madalale kukutanud :)

Aga kui sul siseõued nii käpas on, siis üks raskem mõistatus:

Image

Veel üks pilt tänasest, mis mulle meeldis:

Image

Täna oli proovimiseks Canoni FDn 24mm, täitsa OK temagi, aga võib-olla oli Sigma isegi natuke parem nurkades.
Tom

Post by Tom »

Siseõu on suht pähkel, aga meenutab Hariduse 1 hoovi.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Paistab, et mõistatused peaks vähem haridusega seotud olema edaspidi :)
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Tänased tähelepanekud:

Image Image

Parempoolne on mõeldud seda tähistama, et on võimalik kodulinnast midagi uut avastada - olen tollest kohast kümneid kordi mööda käinud, aga öökulle polnud seni märganud. Kuigi mõte oligi aeglaselt liikuda ja turistipilguga ringi vaadata, siis neid nägin ikkagi ainult seepärast, et otsustasin nendest teispool tänavat polafiltrit eest ära võtma hakata...

Toruks FDn 35mm 2.8 ja teravuse osas pole jälle põhjust virisemiseks.
Tom

Post by Tom »

Tegin ka väga lühikese tiiru kodu ümber.
Attachments
DSC_3708.jpg
DSC_3708.jpg (373.48 KiB) Viewed 7190 times
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Hea, et keegi ikka Canoni lippu kõrgel hoiab :) Ma pole nüüd tükk aega Canoniga pilti teinud, huvi pärast võtsin 7D kätte, jube kobakas ikka tundub, väiksema fiksiga on A7 paremini proportsioonis. Teisalt jätab Canon igast luukide poolest kvaliteetsema ja ilmastikukindlama mulje.

Aga lambituristiks on A7-ga kergem kehastuda ja manuaaltorudega on ka pildiotsijast nähtav zoom ja focus peaking väga abiks.
Post Reply