Sony
Re: Sony
Täna sain prooviks uue välgu HVL-F32M aga läheb kohe tagasi, sest kuna tegu on täiesti basic-välguga, siis oleks minu jaoks ainus väärtus tema väikesed mõõtmed, mis sobiksid ideaalselt α7 kerega. Lähen siiski HVL-F43M teed.
Kahju, et see tagumine LCD ainult ilus on. Kasu on temast vähe, sest ainus, mida sealt vaadata, on M-režiimis välgu kordaja (1/1 - 1/128).
Käsitsi režiim on lülitatav ainult kaamera M-asendis (teistel saab ümber sättida ka PASM-asendile). Wireless võimalus on, aga ainult CH1 controller või RMT1 (st 1 grupi) remote. WL Ratio Control-i ei toeta üldse.
Mingit seadistamise menüüd pole ka olemas. Ainult kaamera režiimid + 3 nuppu tagaküljel.

Aga väga armas ja pisike on. Ja HVL-F20M-st eristab see, et ei pea jala pealt painutama (tolle on/off switch on selline) ja WL režiim töötab ka Sony uue protokolliga CTRL+
Homme ka mõni võrdluspilt et saaks aru suuruse vahest HVL-F60M-ga.
Siin on näha kõrvuti HVL-F20M, F43M ja F60M:

Kahju, et see tagumine LCD ainult ilus on. Kasu on temast vähe, sest ainus, mida sealt vaadata, on M-režiimis välgu kordaja (1/1 - 1/128).
Käsitsi režiim on lülitatav ainult kaamera M-asendis (teistel saab ümber sättida ka PASM-asendile). Wireless võimalus on, aga ainult CH1 controller või RMT1 (st 1 grupi) remote. WL Ratio Control-i ei toeta üldse.
Mingit seadistamise menüüd pole ka olemas. Ainult kaamera režiimid + 3 nuppu tagaküljel.

Aga väga armas ja pisike on. Ja HVL-F20M-st eristab see, et ei pea jala pealt painutama (tolle on/off switch on selline) ja WL režiim töötab ka Sony uue protokolliga CTRL+
Homme ka mõni võrdluspilt et saaks aru suuruse vahest HVL-F60M-ga.
Siin on näha kõrvuti HVL-F20M, F43M ja F60M:

On sul plaanis neid keerulisemaid mitme välgu juhtimise süsteeme ära kasutada ja/või on varasemast Minolta kraami olemas, millega asi peaks koos töötama? Kaamera peal kasutamiseks tunduvad need kallimad mudelid küll ebamugavalt kobakad. Võib-olla hea, kui on midagi, mida on mõnus kaamera peale visata lihtsaks bounce'imiseks vms, ja kui tekib vajadus suuremat süsteemi luua, siis saab seda sealgi ära kasutada?
Vaadates oma peaegu olematut välgukasutust, olnuks mul mõistlikum rentida kui osta
Vaadates oma peaegu olematut välgukasutust, olnuks mul mõistlikum rentida kui osta

Oh, oleks see vaid nii!MartinV wrote:On sul plaanis neid keerulisemaid mitme välgu juhtimise süsteeme ära kasutada ja/või on varasemast Minolta kraami olemas, millega asi peaks koos töötama? Kaamera peal kasutamiseks tunduvad need kallimad mudelid küll ebamugavalt kobakad. Võib-olla hea, kui on midagi, mida on mõnus kaamera peale visata lihtsaks bounce'imiseks vms, ja kui tekib vajadus suuremat süsteemi luua, siis saab seda sealgi ära kasutada?
Minolta oli minu jaoks täiesti õhk, vanasti. Seega olen ma nüüd digiajastusse astunud puhta lehena. Ei ole mul ei Canoni ega Minolta asju, mida saaks ära kasutada. Vanad Canoni A-seeria asjad sai kunagi krooniaja alguses kõik maha müüdud.
Nüüd siis panustan Sony-le ja E-mount-le

Aga kasutada on plaanis jah. Õnnestus poolmuidu saada üks vanem Sony välk (veel minolta kinnitusega) ja nüüd selle F32M asemel ostsin F43M-i mis on F60M-st mõnusalt pisem ja sobib α7 peale täiesti kenasti.
Kokku teeb see siis toredad 3 välku, mida saab 3-s grupis tulistada, kui vaja.
Alustuseks peakski natuke harjutama seda valguse sättimist mitme lambiga.
Esimene katse sai tehtud just reedel, kui oli vaja päris laia ruumi valgustada. Siin küll gruppe vaja ei läinud, aga kummastki äärest lisavälguga lakke põrutades sai imho täitsa kena ja ühtlane (paremal sai veic liiga lähedale see lamp): Grupipilt
Keskel oli välk kaamera peal koos Walimex-i torbikuga.
ILCE-6000 on väike tore kaamera, väidetavalt kiireima autofookusega mirrorless.Tom wrote:Minu käest küsitakse nõu sellise komplekti kohta:
Mis Sony kasutajad arvavad?
Pean veel uurima, mida pildistada tahetakse.
Samas, ei ole ta enam esimeses nooruses.
Aga eeliseks nt uuema 5100 ees on kindlasti rohkem valikurattaid (odavamal on vaja kõike ekraanilt sättida) ja pildiotsija ning MI-välgukinga olemasolu.
Ja selle Lexari U1 kaardi asemel ostaks ma mõne U3 märkega SDXC kaardi. Vahe on kirjutuskiiruses. U1 kaardil on see 45MB/s, U3-l võib olla kuni 90MB/s.
Näiteks Sony kaartidel on sellised näitajad. Enamasti hõigatakse välja ainult lugemiskiirus. See aga pildistamise ajal midagi ju ei tähenda.
Code: Select all
SONY SF-64UX R:94MB/s W:45MB/s
SONY SF-64UX2 R:94MB/s W:60MB/s
SONY SF-64UZ R:95MB/s W:90MB/s
Sony cropikad on hägune teema teadagi, aga see 6000 on ju ka siiski sellel aastal välja toodud kaamera
Pildiotsija ja rataste olemasolu kah päris olulised, kui natukegi tõsisemalt asja võtta, samuti sealt kere suuruse osas veel allapoole tulles hakkab asi võib-olla juba ebamugavaks muutuma.
Torude osas pole jällegi mingit isiklikku kogemust, aga photozone'i sõnul on see 35 1.8 hea valik, etem kui Zeissi kallim analoog (32mm Touit) ja Sony 50mm, mis cropika peal oleks ka vähem praktiline fookuskaugus. Küsimärk on 18-200, kattub laiemas otsas kitikaga, pikemasse otsa oleks 55-210 üle 500 EUR odavam, ainult objede lappamise ebamugavus lisanduks siis.
Lisaaku küllap Sony puhul ikka hea mõte.

Torude osas pole jällegi mingit isiklikku kogemust, aga photozone'i sõnul on see 35 1.8 hea valik, etem kui Zeissi kallim analoog (32mm Touit) ja Sony 50mm, mis cropika peal oleks ka vähem praktiline fookuskaugus. Küsimärk on 18-200, kattub laiemas otsas kitikaga, pikemasse otsa oleks 55-210 üle 500 EUR odavam, ainult objede lappamise ebamugavus lisanduks siis.
Lisaaku küllap Sony puhul ikka hea mõte.
Aku teema pole neil APS-C kaameratel vist ühelgi nii terav, kui meie α7-l.
Aku pidavuseks on märgitud 360 kaadrit LCD-ga ja selles arvustuses on see isegi plusspoolele konteeritud:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/s ... a6000A.HTM
Ja siin ka jutuks: https://www.flickr.com/groups/ilce-6000 ... 953113472/
Aku pidavuseks on märgitud 360 kaadrit LCD-ga ja selles arvustuses on see isegi plusspoolele konteeritud:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/s ... a6000A.HTM
Ja siin ka jutuks: https://www.flickr.com/groups/ilce-6000 ... 953113472/