Jah täpselt, on musta ja valget. Musta kasutatakse varjutamiseks. Aga kas pole kasti ehitamise asemel lihtsam valgus hämaras ruumis õigesse kohta panna. Pealegi kasti pead iga toote jaoks niikuinii kohendama.
Muidu seda foamcoret saab siinkandis kunsti või kontorikaupadega tegelavatest äridest. Kui just väga suuri tükke ei taha. Neid olen seni ainult onlines näinud.
Tootefotograafia
Re: Tootefotograafia
Mõtlesin et panen pirukasse muna ja proovin oma lightboxi järgi. Esimene pilt on lihtsalt pudel ilma varjukiteta ja teine on nii nagu seal kaadritaguse piltide pealt näha. On tehtav, aga nagu ma arvasin siis nende mustade kaartide paikasedamine on paras nikerdamine. Samuti on probleemiks, et ei saa taustale mingit valgust lasta. Ja valguse lekkimist mittesoovitavatesse kohtadesse on ikkagi raske kontrollida. Box ju seest valge.
Veel tahtsin katsetada kuipalju erineb see heledam koht kui välk lasta läbi softboxi vs lihtsalt boxi seinale. Ja erinevus on väga suur. Võrdle teisel pildil nenid heledaid ribasid. Ehk siis lõpuks kui sul juba softbox siis mis selle lightboxiga enam mässata
Veel tahtsin katsetada kuipalju erineb see heledam koht kui välk lasta läbi softboxi vs lihtsalt boxi seinale. Ja erinevus on väga suur. Võrdle teisel pildil nenid heledaid ribasid. Ehk siis lõpuks kui sul juba softbox siis mis selle lightboxiga enam mässata
Kogu setup oli siis selline nagu juuresolevalt pildilt näha. Sisuliselt kui lightbox ja külgmised mustad kaardid ära võtta siis selline mu setup oligi selle veinipudeli pildistamise ajal.
Ja siis mõtlesin et proovin kiirelt ka seda Priidu viidatud peegeldusega Sony kaamera pilti replikeerida. Mul küll nii seksikat kaamerat ei ole, aga setup ja tulemus olid sellised. Must pleksiklaas aluseks ja välk läbi softboxi. Isegi tuld ei pea toas ära kustutama. 1/125 ja f/16 kannab hoolt et ilma välguta pilt must on. Enamasti küll valgustatakse tagant ülevalt ja etepoole pannakse foamcore vms valgust peegeldama. Võib ka lihtsalt valget paberilehte kasutada.
Kodumaistele kolleegidele: Eestis ei tasu märksõna FoamCore järgi eriti otsida. Meil töötab palju paremini märksõna KAPA.
Siit leiab ka ühe hinnakirja: http://www.lexplast.ee/hinnakirjad/
Peaks seda KAPA-color plaati lausa vaatama minema.
Siit leiab ka ühe hinnakirja: http://www.lexplast.ee/hinnakirjad/
Peaks seda KAPA-color plaati lausa vaatama minema.
See pilt mulle meeldib.
Kui oleks uus toode koos mingi tekstiga, siis töötaks veelgi paremini horisontaalne flip.
Kui oleks uus toode koos mingi tekstiga, siis töötaks veelgi paremini horisontaalne flip.
On parem kui sul on aga ei vaja kui sul on vaja aga ei ole.
Kas sellel parfüümipudelil on siis valge taust ja valge pleksiklaas all, et mingit sooja valgust tagasi peegeldada? Kuidas see "põranda" üleminek taustaks tegelikult välja nägi ja kas seda oli vaja järeltöötluses järgi aidata? Kas see pihustiosa eristuski algkaadril niimoodi kenasti või on ta eraldi desaturationit saanud, et mitte kah oranž olla?
See pilt tuli suht sellisena juba kaamerast. Eemaldasin mustust ja mõningaid kriipse-kraapse. Kaks suuremat parandust olid pihusti ja vedeliku taseme tõstmine, kuna tegemist ei olnud uue pudeliga. Kallis kaasa oli seda juba mõnda aega kasutanud Alusena on jällegi musta pleksiga tegemist, mitte valgega. Must peegeldab paremini Taustaks on seekord valge pleksi, millele ma tagantpoolt nurga alla tumekollase filtriga välgu peale lasin. Nurga ja kauguse valisin nii, et tekiks kena "gradient". Kuna pudel istub alusel suht tagumise serva läheda, ja ava on f11, siis jä serv piisavalt terav, et sellega ei tulnud midagi ette võtta.
Teine suurem parandustöö oligi pihusti. Desaturationit ei olnud vaja, küll aga ei jäänud valgus algfotol ilus ühtlane. Oranzi tooni ei teki sinna sellepärast, et pinnad peegeldavad seda, mida nad "näevad". Kuna ainus värviline valgus tuli tagantpoolt, siis seda sinna paistma ei jäänud, Küll aga paistab pihustilt paremal asuv softbox, mis oli valge. Aga ühtlane ei jäänud valgus seal korgi tõttu, mis erineva kujuga pindade tõttu murrab valgust erinevalt. Üks variant oleks olnud lihtsalt kork eemaldada ja pärast komposiit teha. Seekord otsustasin PS kasuks ja kasutasin clone-stamp-i.
Vasakul on lihtsalt reflektor, et just pihusti vasak serv täiesti mustaks ei jääks.
Allpool siis valgusdiagramm ja pilt otse kaamerast. Ainukene töötlus Lr-is on Lens profile correction ja Remove Chromatic Aberration, mis mul automaatselt kõikidele importidele peale läheb. See valge taustapleks oli laiem kui diagrammilt paistab. Muidu selle pildi järgi oleks taustavälk ka otse pudelile peale lekkinud. Tegelikult oli see ilusasti tausta taga varjus.
Teine suurem parandustöö oligi pihusti. Desaturationit ei olnud vaja, küll aga ei jäänud valgus algfotol ilus ühtlane. Oranzi tooni ei teki sinna sellepärast, et pinnad peegeldavad seda, mida nad "näevad". Kuna ainus värviline valgus tuli tagantpoolt, siis seda sinna paistma ei jäänud, Küll aga paistab pihustilt paremal asuv softbox, mis oli valge. Aga ühtlane ei jäänud valgus seal korgi tõttu, mis erineva kujuga pindade tõttu murrab valgust erinevalt. Üks variant oleks olnud lihtsalt kork eemaldada ja pärast komposiit teha. Seekord otsustasin PS kasuks ja kasutasin clone-stamp-i.
Vasakul on lihtsalt reflektor, et just pihusti vasak serv täiesti mustaks ei jääks.
Allpool siis valgusdiagramm ja pilt otse kaamerast. Ainukene töötlus Lr-is on Lens profile correction ja Remove Chromatic Aberration, mis mul automaatselt kõikidele importidele peale läheb. See valge taustapleks oli laiem kui diagrammilt paistab. Muidu selle pildi järgi oleks taustavälk ka otse pudelile peale lekkinud. Tegelikult oli see ilusasti tausta taga varjus.
Tänud seletuste eest.
Ma üritasin ka nädalavahetusel midagi teha, aga rahuldava tulemuseni ei jõudnud, nii väikselt julgen näidata
Häirib see fookusest väljas tekstiosa esirõngal ja crop sai ka lõpuks tihedam kui mõeldud, aga ikka on ülevalt hakanud taust otsa saama. Obje kõhupoolele oleks ka natuke rohkem valgust tahtnud.
Ma üritasin ka nädalavahetusel midagi teha, aga rahuldava tulemuseni ei jõudnud, nii väikselt julgen näidata
Häirib see fookusest väljas tekstiosa esirõngal ja crop sai ka lõpuks tihedam kui mõeldud, aga ikka on ülevalt hakanud taust otsa saama. Obje kõhupoolele oleks ka natuke rohkem valgust tahtnud.