Puutusin kokku see nädal ühe huvitava monitori teemaga ning mõtlesin siin ka sheerida. (Proovin nüüd ühe postitusega tasa teha oma ~6-aastane puudumine siit. ;))
Kopeerin oma pöördumise Arvutitarga poole, seal kogu info kirjas:
Tegemist oli suhteliselt odava monitoriga (189€), seega ei olnud mul ootused liialt kõrged, samas vana mudel oli selgelt teravam, seepärast üldse hakkasingi uurima, mis valikud mul kliendina on antud juhul. Oleks see mingi 700-eurone Dell, siis loomulikult trambiks rohkem jalgu.Tervist!
Ostsin nädal aega tagasi endale Arvutitarga e-poest AOC C24G2U monitori. Aasta tagasi sai samuti Arvutitargast ostetud AOC monitor - sama seeria, kuid varasem mudel C24G1, seega tekkis mul hea võrdlusmoment uue ja vana vahel. Kohe esimese paari minutiga oli selge, et uus mudel on kuidagi udusema pildiga. Lähemal vaatlusel oli näha, et uus mudel näitab kohati "poolikuid piksleid" - ehk siis segab eelmise ja järgmise pikslirea omavahel kokku ning näitab nende kahe keskmist, millest ka udusem lõpptulemus. Panin kirjaga kaasa üles pildistatud võrdluse (pildid tehtud statiivi pealt sama kaugelt ning fookus mõlemal samas kohas, seega pildilt nähtav udusus uuema mudeli puhul ei ole tingitud käevärinast vms).
Võrdluse pealt näha, et C24G2U kuvab teksti peal poolikuid piksleid ning on ka üldiselt pisut pehmema pildiga. Proovisin nii HDMI kui DP porti ja ka erinevate refresh rate'idega, kuid tulemus oli sama. Tundub, et kas mulle on sattunud lihtsalt halb paneel (tõenäolisem variant) või ongi uus mudel sellise defektiga (vähem tõenäoline).
Mis valikud mul antud situatsioonis on? On mul mõtet see garantiisse saata, et vahetus saada või ei lähe selline "poolikud-pikslid-suuremate-tekstide-kohal" juhtum garantii alla? Või saaks 14-päevase tagastuspoliitika raames see kuidagi ümber vahetada sama monitori teise eksemplari vastu?
Tean, et paljudel monitoritootjatel on näiteks surnud pikslite osas eraldi poliitika (mõned lubavad juba ainuüksi ühe surnud piksli peale monitori ümber vahetada). Aga selline pooliku piksli teema on minu jaoks täiesti uus. On siin keegi teist kokku puutunud sarnase olukorraga ja kuidas olete käitunud?