MartinV wrote:Tänud seletuste eest.
Häirib see fookusest väljas tekstiosa esirõngal ja crop sai ka lõpuks tihedam kui mõeldud, aga ikka on ülevalt hakanud taust otsa saama. Obje kõhupoolele oleks ka natuke rohkem valgust tahtnud.
Aga palun!
Päris hea algus ju! Veidi veel nokitsemist ja saab väga hea pilt. Mulle meeldib see taustavalguse üleminek. Samuti kaamera kõrgus on väga hea. Võibolla ma võtaks saturation-it veidi vähemaks aga see on lõpuks maitse asi. Mis fookuskaugusega objektiivi sa kasutasid? Mida pikem toru, seda väiksema taustaga saab läbi. Terve objektiivi korraga fookusesse saamine ongi päris keeruline. Kui sa tahad sensorit võimalikult palju ära kasutada ja eriti mitte kroppida, siis peab sellele objektiivile küllaltki lähedale minema ja teravussügavus on isegi f/16 korral päris väike. See ongi tootefotograafia üks suurimaid probleeme. Ma võtsin oma canoni 50mm toru subjektiks ja vaatasin, et kui seda proovida umbes sama suurelt kaadrisse saada, siis full frame sensori puhul ja f/16 korral on teravussügavus siis napid 2cm. Nii et üks variant ongi veidi kaugemalt pildistada. Veel võib proovida muuta nurka, et asjad, mida sa tahad kindlasti fookusesse, oleks võimalikult samasuunaliselt sensoriga. Praegusel juhul on sul objektiivi esiosa pigem risti. Ja kolmas variant on kasutada focus stackingut. Ma ise ei ole veel ühtegi teinud, aga küll olen mõnda videot vaadanud. Paras nikerdamine on, aga ma arvan et muidu sa seda objektiivi tervenisti fookusesse ei saa selle nurga alt.
Kõhu alla valguse saamine ei ole väga keeruline. Selle pildi puhul ma prooviks valge paberilehe sinna serva alla lükata. Kui sa sama nurga alt pildistad, siis peaks saama päris serva alla panna ilma et see pildile jääks. Alati tuleb meeles pidada, et mida see konkreetne pind "näeb". Antud juhul näeb see objektiivi kõhuosa musta alust. Ja ükskõik kui palju sa ülevaltpoolt rohkem valgust peale keerad ei muuda seda musta pinda, mis sealt altpoolt paistab heledamaks. Teine variant, eriti kui alus on peegeldav, on vasakult poolt ca 45 kraadise nurga alt softboxi kasutada. Võib ka proovida valget reflektorit. Aga sellega on see häda, et tõenäoliselt paistab see kogu vasaku külje peale ja minumeelest on see külg piisavalt ilusasti valgustatud. Ehk siis peaksid leidma sellise nurga ja asendi, et see peegelduks aluse pealt sinna allapoole ja ei paistaks otse külje peale. Mina valiks pabverilehe ja kui see jääb kaadris paistma, siis teeks 2 pilti. Üks paberiga ja üks ilma ning pärast Ps koposiit.
Eks kogu tootepildistamine olegi probleemide lahendamine, et kuhu sa valgustid ja reflektorid ära peidad nii et need pildil näha ei jääks
Palju saab ära teha sobiva kaamera nurga ja fookuskauguse valikuga.