Tootefotograafia

Kõik fotograafiast
priitv8

Re: Tootefotograafia

Post by priitv8 »

roland wrote:lighting-diagram-1445820624.png
Kas on ka mõni teema, mille jaoks veel sait tegemata on? ;)
http://www.lightingdiagrams.com/
MartinV wrote:Häirib see fookusest väljas tekstiosa esirõngal...
Ma arvan, et sellistel distantsidel Sul enam piisavat DOF-i ei jagugi. St tuleb pöörduda focus-bracketing'i ja selle blendimise poole.
roland

Post by roland »

MartinV wrote:Tänud seletuste eest.
Häirib see fookusest väljas tekstiosa esirõngal ja crop sai ka lõpuks tihedam kui mõeldud, aga ikka on ülevalt hakanud taust otsa saama. Obje kõhupoolele oleks ka natuke rohkem valgust tahtnud.
Aga palun! :D Päris hea algus ju! Veidi veel nokitsemist ja saab väga hea pilt. Mulle meeldib see taustavalguse üleminek. Samuti kaamera kõrgus on väga hea. Võibolla ma võtaks saturation-it veidi vähemaks aga see on lõpuks maitse asi. Mis fookuskaugusega objektiivi sa kasutasid? Mida pikem toru, seda väiksema taustaga saab läbi. Terve objektiivi korraga fookusesse saamine ongi päris keeruline. Kui sa tahad sensorit võimalikult palju ära kasutada ja eriti mitte kroppida, siis peab sellele objektiivile küllaltki lähedale minema ja teravussügavus on isegi f/16 korral päris väike. See ongi tootefotograafia üks suurimaid probleeme. Ma võtsin oma canoni 50mm toru subjektiks ja vaatasin, et kui seda proovida umbes sama suurelt kaadrisse saada, siis full frame sensori puhul ja f/16 korral on teravussügavus siis napid 2cm. Nii et üks variant ongi veidi kaugemalt pildistada. Veel võib proovida muuta nurka, et asjad, mida sa tahad kindlasti fookusesse, oleks võimalikult samasuunaliselt sensoriga. Praegusel juhul on sul objektiivi esiosa pigem risti. Ja kolmas variant on kasutada focus stackingut. Ma ise ei ole veel ühtegi teinud, aga küll olen mõnda videot vaadanud. Paras nikerdamine on, aga ma arvan et muidu sa seda objektiivi tervenisti fookusesse ei saa selle nurga alt.

Kõhu alla valguse saamine ei ole väga keeruline. Selle pildi puhul ma prooviks valge paberilehe sinna serva alla lükata. Kui sa sama nurga alt pildistad, siis peaks saama päris serva alla panna ilma et see pildile jääks. Alati tuleb meeles pidada, et mida see konkreetne pind "näeb". Antud juhul näeb see objektiivi kõhuosa musta alust. Ja ükskõik kui palju sa ülevaltpoolt rohkem valgust peale keerad ei muuda seda musta pinda, mis sealt altpoolt paistab heledamaks. Teine variant, eriti kui alus on peegeldav, on vasakult poolt ca 45 kraadise nurga alt softboxi kasutada. Võib ka proovida valget reflektorit. Aga sellega on see häda, et tõenäoliselt paistab see kogu vasaku külje peale ja minumeelest on see külg piisavalt ilusasti valgustatud. Ehk siis peaksid leidma sellise nurga ja asendi, et see peegelduks aluse pealt sinna allapoole ja ei paistaks otse külje peale. Mina valiks pabverilehe ja kui see jääb kaadris paistma, siis teeks 2 pilti. Üks paberiga ja üks ilma ning pärast Ps koposiit.

Eks kogu tootepildistamine olegi probleemide lahendamine, et kuhu sa valgustid ja reflektorid ära peidad nii et need pildil näha ei jääks :D Palju saab ära teha sobiva kaamera nurga ja fookuskauguse valikuga.
roland

Post by roland »

Ma olin juba ära unustanud, et tegin oma eelmise pildi kohta ka BTS klõpsu. Moblaga tehtud pilt, aga enamvähem setup näha.
Elizabeth-bts.jpg
Elizabeth-bts.jpg (68.41 KiB) Viewed 7721 times
roland

Post by roland »

Tahtsin veel eelnevale lisada, et valgustuse ja reflektorite paikaseadmine on väga oluline. Eriti siledate, hästi peedeldavate asjade puhul võib sentimeeter siia-sinna väga suurt rolli mängida. Ei maksa kohe alla anda kui pilt ei tule kohe selline kui tahad. See on selle zanri puhul tavaline et enne soovitud tulemuseni jõudmist kulub ennem kümnete kaadrite kaupa proovipilte ja seadistamist. Eriti kui kasutada pisikesi välkusid, millel puudub modelling light. Püsivalgusega ja stuudiovälkudega on väheke lihtsam. Sa näed enamvähem ära kuidas valgus käitub. Ja kui on mitu valgustit kasutuses siis kindlasti tasub neid ühekaupa paika seadma hakata. Muidu on raske näha, mis valgusti kuhu mõjub.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Njah, mul pole lihtsalt püsivust olnud. Lisaks oli siin valgeks valgusallikaks tablet, mille heleda ekraaniga ma ümber obje vehkisin selle 30 sekundi jooksul, aga see tähendab jälle ühte muutujat / kehva korratavust. Fookuskaugust ma ei oskagi öelda, 35-70 zoom oli ja polnud vist päris kummaski otsas. Pikem toru on jah õige soovitus, oleks ehk vähem tausta kaasama pidanud ja võib-olla oleks kaugemalt võttes ka DOF-is võitnud.
roland

Post by roland »

MartinV wrote:Njah, mul pole lihtsalt püsivust olnud. Lisaks oli siin valgeks valgusallikaks tablet, mille heleda ekraaniga ma ümber obje vehkisin selle 30 sekundi jooksul, aga see tähendab jälle ühte muutujat / kehva korratavust. Fookuskaugust ma ei oskagi öelda, 35-70 zoom oli ja polnud vist päris kummaski otsas. Pikem toru on jah õige soovitus, oleks ehk vähem tausta kaasama pidanud ja võib-olla oleks kaugemalt võttes ka DOF-is võitnud.
See ju puhas light painting :D Väga lagedaid pilte saab nii. Ma arvan, et valge paberileht seal ees serva all oleks asja ära ajanud. Samuti võib kasvõi tavalist laualampi valgustamiseks kasutada. Ja üks leht küpsetuspaberit hajutiks vahele. Pluss on et näed täpselt kuhu valgus langeb, miinus on pikem säriaeg ja mitte kontrollitud white balance. Siin on on üks hea näide: https://youtu.be/z2bziSAb7wo Kui tahad sissejuhatuse vahele jätta, siis kusagil 1:40 kandis hakkab asjalik jutt pihta.
Aga fookuskaugusega on see trikk, et kui objekt jääb kaadris sama suureks (field of view on sama) siis eri fookuskauguse korral on DOF sama. Muutub vaid perspektiiv. Ehk siis jah, sa saa vähem tausta, aga DOF jääb sama kitsas.

Vaata seal lingil olevat klaasplokki. http://www.photokaboom.com/photography/ ... length.htm
roland

Post by roland »

Sama toode kahes vaates
mascara-1.jpg
mascara-1.jpg (102.72 KiB) Viewed 7703 times
roland

Post by roland »

priitv8 wrote: St tuleb pöörduda focus-bracketing'i ja selle blendimise poole.
Priit, kas sa tellisid omale selle focus rail slideri ära? Ma siiamaani marineerin, kas tellida hiinakas või kohe korralik.
priitv8

Post by priitv8 »

roland wrote:
priitv8 wrote: St tuleb pöörduda focus-bracketing'i ja selle blendimise poole.
Priit, kas sa tellisid omale selle focus rail slideri ära? Ma siiamaani marineerin, kas tellida hiinakas või kohe korralik.
Ei tellinud veel. Ma enne tahan näha, kuidas mu ND8 filter ja "ringvälk" kohale tulevad. Saadetise jälgimistes on nüüd EU-piirilt alates auk sees ja saidid on ka mandariinikeelsed. Ütleme nii, et mul on varasemalt hiinast paki saamisega paremaid kogemusi olnud. Aga eBay-st. Aliexpressist tellisin nüüd esimest korda elus.
PS Eks mind ka huvitab, kui kehva see 22-eurone olla saab. Teiseks ma pole kindel, kas seda 2-suunalist on mõtet tellida. Kui palju seda ristsuunas nihutamist vaja läheb? Ja kipaka hiinlase jaoks võib see tähendada hoopis lisandunud loksusid.
roland

Post by roland »

Mul on aliexpressiga päris head kogemused. Siiani nii umbes 30-st tellimusest on ainult 2 mitte kohale jõudnud. Kaebamise peale üks saatis uuesti ja sain paki kätte ja teine kandis raha tagasi.
Aga ma uurisin veidi inimeste kommentaare nendele hiinakatele ning tundub et kui üldse, siis tasub ikka korralik osta. INimestel on isegi kaamerad küljest ära kukkunud ja osad on piisavalt logu, et korralikku focus stackingut ikka teha ei saa. Mul oli sama ühtede välgu hoidjatega statiivi jaoks - välk seisab enamvähem ausõna peale küljes.
Post Reply